Matka jatkui eilen ja tällä kertaa jäin Edinburghiin, en pelkästään käyttänyt tätä vaihtoasemana. Tämä on ihan mielettömän ihana kaupunki. Hostelli missä majoitun on todella mahtavalla paikalla, koska Edinburghin linna on todella lähellä (vaikkakin matkaa tuntuu kävellessä paljon pidemmältä, kuin miltä näyttää koska se sijaitsee yllättäen mäenpäällä) sekä tässä on kaikkenlaisia kauppoja lähellä. Ainoastaan ruokakaupat ovat hieman pidemmällä, mutta nekin sijaitsevat vain kivenheiton päässä.

Onnistuin tänään olemaan oma suuntavaistoton itseni. Minulla on kyllä kartta, mutta mitä sillä tekee jos kävelee niin kauan katsomatta sitä, että onnistuu kävelemään ulos siltä? Tosiaan, kiersin ensin tuon linnan ympäri. En mennyt sisälle tai edes piha-alueelle, kävin vain porttien luona. Aloitin samaisesta mäestä mitä lähdin eilen kävelemään, kun yritin etsiä hostellia (ja menin täydellisen väärään suuntaan, taas). Se ei ole mikään pieni mäen nyppylä tosiaankaan. Kun olin päässyt ylös (ja saanut kuvia aivan upeista maisemista) lähdin toiselta puolelta alaspäin. Eli päädyin näin linnan taakse. Jossakin vaiheessa lähdin poispäin linnasta ja löysin vaikka mitä kivoja pieniä kahviloita ja ravintoloita. Kun olin kävellyt tarpeeksi kauan ajattelin, että voisin koittaa löytää hostellille. Noh, aluksi lähden tämän ah niin hyvän suuntavaistoni mukaan oikeaan suuntaan. Kun olin tarpeeksi kauan kävellyt totesin, että parempi se kai on katsoa kartasta missä mennään. Siinä vaiheessa jo tiesin, että en ole enää kartalla. En tiedä mistä sen tiesin, mutta tiesin vain. Oikean suunnan löysin kun lopulta kysäisin, että missäköhän mahdan olla. Ystävällinen nainen kysäisi mihin yritin mennä ja sen jälkeen osoitti minulle suunnan. Takaisin päin.

Löysin kuitenkin perille ja lopulta kun tulin takaisin kartan näyttävälle alueelle, löysin itseni sieltäkin. Mitä opin tästä? Älä luota omaan suuntavaistoosi, ikinä. Mutta ei minua kyllä haitannut tuo "eksyminen" ollenkaan. Ulkona on niin nätti sää, aurinkopaistaa ja sitä rataa. Kävely tekee muutenkin todella hyvää. Huomenna voisi lähteä toiseen suuntaan. Voisi mennä kartalla eri suuntaisesti, silloin on pienempi todennäköisyys kävellä kartalta pois. Aloituspaikka kuitenkin on vaakasuorassa hyvinkin toisessa reunassa, enkä usko, että tästä sentään onnistun sinne toiseen suuntaan lähtemään, tai mistä sitä koskaan tietää.

Ajattelin tänään illalla siirtää taas kuvia kamerasta tietokoneelle ja koittaa, josko tässä hostellissa riittäisi nettiyhteys niiden lataamiseen internettiin. Facebookissa on jo jonkin verran Lontoo kuvia (parhaat ovat vielä kamerassa) ja muita kuvia en ole saanut tosiaan edes koneelle vielä. Tännekin voisin kokeilla muutaman kuvan laittamista.

~Tina