Täällä ei ole ainoastaan liikenne eritavalla, tuntuu että lähes kaikki on väärinpäin. Paras oli kun löysimme bussipysäkin, joka oli "selkä" tielle päin.

Täällä tuntuu palaavan välillä ajassa paljonkin taakse päin. Vesihanat ovat erittäin vanhan aikaisia, hostellin suihkuistakaan ei tule kuin tulikuumaa vettä ja ne eivät muutenkaan ole todellakaan kovin uudenaikaisia. Käsienpesu hanat... En voi edes mainita niitä. Niin tai näin. Hieno kaupunki, paljon nähtävää ja paljon käveltävää. Liikkuessamme jossakin, käytemme suoria suomennoksia tai omia suomennoksia nimistä niin, että kukaan ei tiedä vaikka puhuisimme mistä. Minun pistetään hyvin pitkälti hoitamaan asioita, jotta saisin puhua englantia, mutta kyllä se on mukavaa kun on joku, joka auttaa jos en tiedä mitä pitäisi sanoa.

Eilen kävimme tekemässä tutkimusmatkan paikalliseen McDonadsiin. Menu on aivan erilainen kuin suomessa, löytyy samat klassikot kuin suomestakin (täällä on jopa kampanjassa tällä hetkellä 1955 hamppari...) mutta sitten on paljon, siis todella paljon muutakin. Wrap vaihtoehtoja on erilaisia ja ne voi ottaa joko wrappina tai sitten leipään. Täältä löytyy muffinsi vaihtoehtojakin useampia, ainakin tuplasuklaa ja mustikka. Sitten on kanafileitä, aivan mielettömän loistavia. Niitä maistettua ei tee enää mieli mitään nuggetteja. Big Mac analyysin tulos oli, että koostumus on täysin sama kuin Suomessa. Löytyy niin soosit, sipulit, salaatit, kurkut ja juusto. Myös kanahamppari ja qp olivat samanlaisia. Koska eilinen päivä oli pyhitetty vanhoille tutuille, maistelimme sitten tänään hieman tuntemattomampia tuotteita kahvien äärellä.

Koska tänään ei ole satanut kuin hetken niin olemme pyhittäneet tämän päivän kävelemiselle ja nähtävyyksien katselemiselle. Aloitimme menemällä metrolla Tower Hilliin missä sijaitsee (yllättävää) Tower of London. Sieltä jatkoimme Thamesin vartta pitkin Monumentille, missä kiipesimme kaikki 311 porrasta ylös. Maisemat olivat aivan huikeat. Monumenttia seurasi St. Paul´s :in katetdraali (mitään hajua kirjoitusasusta...), Parlamentti ja vaikka mitä. Pitkän pitkän kierroksen teimme. Tänään olisi vielä luvassa syömistä (Intialaista ruokaa) sekä kierros kuvaamassa joitakin paikkoja hämärässä.

Puolet siitä mitä piti taas kirjoittaa unohtui. Kuviakin piti laittaa mutta tämä netti on niin surkea, että ei tällä kuvia lisätä. Katsotaan sitä sitten kun pystyy semmoistakin järkkäilemään.

~Tina

(Ai niin, suomalaisella McDonaldsin henkilökuntakortilla saa myös Lontoosta alennusta, tosin täällä on erikseen henkilökunta ateriat, eli ei voi ihan mitä tahansa ottaa, eikä alennukset ole läheskään yhtä suuria kuin Suomessa!)